tiistai 12. elokuuta 2014

Kesäkuulumisia

Hupsista, kun on kesä vilahtanut ohi. Tarkoitus oli kirjoitella jo heiunäkuun alussa, mutta jotenkin on vain jäänyt.

Ronnie pääsi siis mukaan TamSKin TOKOn SM-kisajoukkueeseen, joten heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna suuntasimme kohti Poria. Alkuun suoritus näytti hyvältä, mutta ohjaaja jännityksissään teki muutamia perustavanlaatuisia virheitä, joten pettyneinä poistuimme kehästä 158 pisteen kera - vain kaksi pistettä alle sen kaivatun kolmannen ykköstuloksen!

Jotain muutakin olisi tietysti voinut mennä paremmin, mutta eniten harmittaa hyppy: en jostain kumman syystä muistanut tarkistaa, onko koira mukana ennen kuin vastasin olevani valmis, joten Ronnie kuikuili käskyn kuullessaan aivan eri suuntaan, eikä hypännyt ollenkaan. Kehien välissä kun oli hellepäivälle sopivan houkuttelevasti varjoa, joka kiinnosti enemmän kuin hyppääminen, kun ei typerä emäntä muistanut koiraansa katsoa.

No, paikallamakuu ja jäävät liikkeet sekä luoksetulo menivät kivasti, joskin jostain syystä liikkeestä maahanmenosta tuli vain 8, vaikken kyllä muistakaan, mitä siinä olisi ihmeitä tapahtunut. Lienenköhän kurkannut varmistuksen että koira tottelee, mikä sitten olisi laskettu kaksoiskäskyksi, tai jotain. Liikkeestä seisominen viereisessä kehässä katsottiin kuitenkin kympin arvoiseksi, vaikka mun mielestäni meni ihan samalla tavalla kuin maahanmenokin.

Seuran kahdella joukkueella kokonaisuutena meni kuitenkin hienosti: TamSK 1 -joukkue voitti koko kisan, ja meidänkin joukkue sijoittui kokonaisuutena seitsemänneksi - ei paha, noin isossa kisassa. :)

Paikallamakuukehässä Harri Laisin arvosteltavana.

Liikkeestä maahanmeno.
Kesällä on muutakin puuhailtu kuin vain kokeessa käyty. Vaasassa käydessä Kuparisaari on yksi vakiokohteita, vaikka siellä remmissä joutuu grillikodan vieressä olemaankin.

Me voitais nyt ottaa sitä makkaraa, jooko?

Ronnie on myös tämän kesän aikana oppinut ihan uimalla uimaan, kun emäntäkin kerran on rohkaistunut ja viitsinyt varpaansa kastella. Helteiden aikaan tuo onkin ollut parasta mahdollista liikuntaa niin koirille kuin ihmisillekin.


Muille koiriaan uittaville vinkki: koirat saavat erinomaista liikuntaa ja itse pääsee helpolla, kun ottaa koiran vedessä remmiin, pitää remmin päästä kiinni, heittelee veteen lelua tai keppiä ja nauttii kyydistä. Eikä muuten tarvitse ruuhkaisemmallakaan rannalla kuunnella huolestuneita kommentteja vapaana kirmaavista eläimistä. ;)

Hakutreenit edistyvät mielestäni oikein kivasti. Siirryin käyttämään Ronniella jo kiintorullaa, ja vaikka sitä vähän vielä pitääkin maalihenkilön heilauttaa, niin ainakin ilmaisulle tuleminen ja itse etsintätyöskentely poitsulla alkaa pikkuhiljaa olla hyvällä mallilla - ainakin ottaen huomioon, että tämän vuoden puolella vasta on treenaus aloitettu. Varmuutta ja kestoa pitää tietysti vielä rakentaa ja treenata treenin päällekin, mutta hyvin näyttää lähteneen käyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti